На парламентських виборах у Швейцарії перемогли націонал-консерватори

 

Антиіміграційна “Швейцарська народна партія” (SVP) за підсумками виборів, що відбулися у неділю, 20 жовтня, залишається найбільшою партією у парламенті, але з гіршим результатом, ніж на попередніх політичних перегонах.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Swiss Info.

SVP матиме 54 депутатів у Палаті представників, нижній палаті парламенту, і це на 11 менше, ніж було. Друге місце посіли соціал-демократи, які також показали гірший результат, ніж на минулих виборах – 38 депутатів, втративши 5 місць.

Третьої стала “Радикальна Ліберальна партія” – 29 депутатів (-4).

Підсумкові результати показують, що ліва партія “Зелених” набрала 13% голосів і це майже на 6% більше, ніж в 2015 році, і їх найкращий результат за час існування партії. Вони матимуть 28 депутатів (+17).

Центристська партія “Ліберальні зелені” також збільшила свою частку голосів до 7,9% з 4,6% – 16 депутатів (+9).

На виборах до Сенату, верхня палата парламенту, що має 46 членів, “Зелені” здобули щонайменше два місця, а “Народна партія” та соціал-демократи втратили щонайменше одне місце.

Другий тур виборів відбудеться наступного місяця у 14 з 26 кантонів, оскільки кандидати не змогли набрати абсолютну більшість голосів.

Читайте також:
У Швейцарії відбулася масова демонстрація проти 5G-зв’язку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна