ДБР викрило прикордонників, що підробляли штампи у паспортах на кордоні з РФ

 

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань викрили корупційну схему для отримання грошей від іноземців прикордонниками.

Про це у п’ятницю, 18 жовтня, повідомляє пресслужба ДБР.

За гроші співробітники ДПСУ вносили в паспорти іноземців фальсифіковані дата-штампи про перетин державного кордону. Для цього вони вносили недостовірні відомості до системи “ГАРТ” щодо нібито виїзду людей за межі держави без фактичного перетину ними кордону.

“Згадана схема працювала за посередництва громадянина Російської Федерації. 17 жовтня його було затримано після отримання 600 доларів США неправомірної вигоди та іноземних паспортів,” – йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування. Проводяться обшуки у прикордонників, посередника, а також на пункті контролю.

Відкриті провадження за трьома статтями – за тяжкі наслідки за порушення правил служби на кордоні, одержанні неправомірної вигоди та несанкціоноване втручання в роботу систем та баз.

Читайте також:
В Одесі двом поліцейським вручили підозру за катування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна