В Одесі двом поліцейським вручили підозру за катування

 

Двох співробітників патрульної поліції, які несли службу на території залізничного вокзалу міста Одеса, внутрішня безпека НПУ викрила у протиправних діях, що кваліфікують як катування.

Як повідомили у вівторок, 8 жовтня, у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, під процесуальним керівництвом прокуратури Одещини слідчі ДБР повідомили патрульним підозру.

Оперативники встановили, що певні співробітники патрульної поліції області перевищують  повноваження під час несення служби.

Командир і поліцейський взводу під час чергування на території одеського залізничного вокзалу нанесли тілесні ушкодження особам, яких доставили до опорного пункту та примушували їх зізнатися у скоєнні крадіжок.

До таких незаконних методів патрульні вдавалися заради штучного підвищення показників своєї роботи.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ встановили особу та місце перебування одного з потерпілих від злочинних дій “правоохоронців”.

Його та ще одного громадянина патрульні затримали серед ночі на пероні, доставили до відділку поліції та, застосовуючи фізичний і психологічний вплив, вимагали дати покази зізнання у крадіжці золотого ланцюжка на території вокзалу.

За відмову брати на себе чужий злочин, затриманих били гумовими кийками, руками та ногами. Фізичне знущання тривало, аж поки одному з затриманих не стало зле. Лише тоді поліцейські відпустили їх.

За показами потерпілого слідчі ДБР розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.127 (катування) КК України.

Після проведення низки процесуальних дій працівники Одеського управління ДВБ НПУ, слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом одеської прокуратури, вручили викритим співробітникам УПП підозри у скоєні ними злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України. До суду подано клопотання про обрання поліцейським запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

“Схожі випадки є неприпустими, а співробітники, які переступають межу Закону, мають бути притягнуті до суворої відповідальності та викорінені з лав Національної поліції. Самовіддана і рутинна робота тисяч добросовісних поліцейських зводиться нанівець завдяки таким ганебним прецедентам. Тому очищення системи триватиме і надалі”, — зазначив перший заступник Голови НПУ Євген Коваль.

Як писала “Новинарня“, нещодавно у Запоріжжі колишні поліцейські отримали за крадіжки на залізничному вокзалі 8 років ув’язнення.

Читайте також:
Депутатську кімнату на залвокзалі Києва переобладнають на зал очікування для військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна