Не офіціоз: у Києві проходять Дні захисників України, ініційовані ветеранами

 

Напередодні 14 жовтня в Києві відбуваються Дні захисників України – святкові заходи, ініційовані ветеранами російсько-української війни.

Організаторами виступили Андрій Медведько, Олександр Войтко та ін. Вони пояснюють: хотілося б нарешті відійти від обтяжливого формату “торжества”, на яке йти зовсім не хочеться, але ж “голова ветеранської спілки просить”.

У рамках Днів захисників України 12 і 13 жовтня в різних локаціях проходять чотири заходи.

Першим з них стали товариські змагання зі стрільби серед ветеранів АТО/ООС під назвою “Завжди готовий” (у спортивному стрілковому клубі в селі Лісники під Києвом).
Участь у змаганнях брали 17 команд. Результат у загальному заліку встановлювався за кількома дисциплінами: стрільба з карабіна на 100 метрів, стрільба по “кабану” на швидкість, стрільба з пістолета в мультимедійному тирі з імітацією реального бойового зіткнення, стрільба на 10 метрів із “Глока”.

Фото: Дні захисників України

Учасники змагань – ветерани добровольчих батальйонів, десантники, артилеристи, бійці ССО, морські піхотинці, аеророзвідники, бійці “Альфи” та інших підрозділів?

Перше місце виборола команда “Strange people” (ПОП Київської області). Друге – “Блогери” (“79-ка” і два блогери). Третє місце посіла команда “ШХШ” (501-й батальйон морської піхоти)

Другою подією цього ж дня був показ фільму “Міф” – документальної стрічки Леоніда Кантера про Героя України Василя Сліпака.
Безплатний сеанс відбувся в кінотеатрі “Ліра”.

На ранок наступного дня, 13 жовтня, запланований тренінг “Майстерність публічних виступів” у приміщенні “Освітньої асамблеї” на вулиці Мазепи, 3Б.
Проведе тренінг для ветеранів викладач, режисер та актор Ігор Білиць.

О 18:00 13 жовтня у Docker Pub на Богатирській розпочнеться Veterans Strong Party – благодійна ветеранська вечірка.
Усі кошти, зібрані на ній, віддадуть у Київський військовий шпиталь, пише Лера Бурлакова в “Цензорі”.

Читайте також:
14 жовтня ветерани проведуть Марш спротиву капітуляції, Зеленському обіцяють “перфоменс”

У Києві в День захисника відбудеться марш на підтримку Віталія Марківа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна