Іспанія перепоховає диктатора Франко перед виборами

 

Іспанія встановила 25 жовтня як крайній термін для переміщення останків диктатора Франсіско Франко з мавзолею, де він зараз похований, до могили на громадському кладовищі в Мадриді.

Про це повідомляє Associated Press.

Віцепрем’єр-міністр Кармен Кальво заявила, що ексгумація буде проводитися у приватному порядку, і що її точна дата буде повідомлена родичам за 48 годин до цього.

Як відомо, Франсіско Франко керував Іспанією з 1939 по 1975 рік. Він прийшов до влади після перемоги антиреспубліканських сил в громадянській війні 1936-1939 рр., помер у віці 82 років у мадридській лікарні від серцевого нападу.

Комплекс, в якому похований диктатор, почали споруджувати у 1940 році за наказом самого диктатора як монумент пам’яті всіх загиблих у громадянській війні.

Будівництво Долини полеглих велося силами ув’язнених і було завершено в 1958 році.

Влада королівства заявила про намір перенести останки Франко в червні 2019 року.

Як писала “Новинарня“, раніше уряд Іспанії схвалив рішення про ексгумацію тіла диктатора Франсіско Франко з меморіального комплексу в Долині полеглих.

Читайте також:

Помер один із найвідоміших диктаторів світу Роберт Мугабе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна