Учасників акції проти війни з курдами атакували люди з посольства Туреччини в Києві

 

Біля посольства Туреччини у Києві 11 жовтня сталися сутички під час акції протесту проти військової операції на півночі Сирії.

Про це повідомила одна з організаторів акції Наталя Луньо.

За її словами, кілька десятків людей прийшли на акцію до посольства Туреччини, аби висловити протест проти операції Туреччини проти курдів на півночі Сирії, повідомляє Opinion.

Як видно з фото, учасники акції протесту ховали обличчя й очі.

“Ми вимагаємо від Туреччини припинити вторгнення в Північну Сирію. Ми вимагаємо, щоб Туреччина припинила війну, в якій нібито бореться з терористами. Ми вимагаємо припинити знищення курдів”, – зазначила Луньо.

Під час акції кілька людей, які вийшли з території посольства, напали на мітингувальників та рвали їхні плакати. Одну з протестувальниць ударив у обличчя чоловік, який потім забіг на територію посольства.

Відео з акції поширила її учасниця Софія Лапіна – менеджер KyivPride та експерт у правозахисному ЛГБТ-центрі “Наш світ”.

Невідомо, чи були нападники представниками посольства, чи вони лише перебували на його території.

За словами організаторки акції, під час сутичок біля посольства були два представники Нацгвардії, які не завадили зловмисникам.

Читайте також:
Ердоган оголосив про початок військової операції Туреччини в Сирії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна