Підписано контракт на постачання для МОУ турецьких радіостанцій Aselsan, які вперше вироблятимуть в Україні

 

У рамках міжнародної виставки “Зброя та безпека-2019” державна компанія “Спецтехноекспорт”, що входить до ДК “Укроборонпром”, підписала контракт із турецькою компанією Aselsan щодо поставки нових партій радіостанцій УКВ-зв’язку на потреби Міністерства оборони України на суму 6 млн доларів.

“Нові партії радіостанцій надійдуть до українського війська протягом 2020 року і стануть першими, що вироблені на території України“, – повідомляє про деталі контракту “Армія інформ”.

Зазначається, що контракт від 9 жовтня є частиною рамкової угоди між “Спецтехноекспортом” та Aselsan на поставку турецьких засобів радіозв’язку в Україну, яка була укладена у 2016 році. Ця угода реалізується за механізмом офсетних зобов’язань між компаніями і передбачає запуск їхнього виробництва в Україні.

Наступного дня, 10 жовтня, Aselsan уже запустила складальну лінію з виробництва радіостанцій у Києві. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Урочисте відкриття відбулося за участі начальника військ зв’язку Збройних сил України генерал-лейтенанта Володимира Рапка та генерального директора компанії Aselsan Халука Горгюна.

“Налагодження виробництва турецьких систем радіозв’язку в Україні дозволяє Міністерству оборони України отримати доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку”, – передає інформагентство МОУ.

Читайте також:
Фінал тендеру: всі бойові підрозділи ЗСУ оснастять турецькими радіостанціями Aselsan

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна