В ЗСУ завершують формування двох нових командувань

 

До кінця 2019 року в Збройних силах України завершать формування двох нових командувань – Командування військ зв’язку та кібербезпеки та Командування сил підтримки.

Про це заявив начальник Генштаб – головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак в інтерв’ю журналу “Телеком”.

“Також до кінця 2019 року передбачається завершити формування нових командувань (Командування військ зв’язку та кібербезпеки, Командування сил підтримки), які дозволять позбавити Генеральний штаб невластивих функцій”, – сказав Хомчак.

За словами НГШ, також планується впровадити нову, вдосконалену, організаційно-штатну структуру Об’єднаного оперативного штабу та продовжити подальшу його трансформацію в Командування об’єднаних сил (протягом 2020 року).

Генерал Хомчак зазначив, що за минулі роки низку структурних підрозділів ЗСУ приведено у відповідність до структури, прийнятої у штабах НАТО, тепер перед нами стоїть завдання завершити повну структурну перебудову Генерального штабу.

“Загалом усі заходи стосовно переведення як Генерального штабу ЗС України на J-структуру, так і органів військового управління оперативної ланки на J (G, A, N)-структури будуть завершені до кінця 2020 року”, – сказав Руслан Хомчак.

За його словами, готуються пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів, які забезпечать введення протягом 2020 року окремих посад головнокомандувача ЗС України та начальника Генерального штабу ЗС України, а також набуття Генштабом ЗСУ та іншими органами військового управління спроможностей у складі J (G, A, N)-структур.

Читайте також:
Начальник Генштабу Руслан Хомчак: Будемо планувати нові проходи ВМСУ на Азов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна