Антимонопольний комітет оштрафував тютюнові компанії на 6,5 млрд

 

Антимонопольний комітет України оштрафував кілька тютюнових компаній на суму 6,5 мільярда гривень.

Про це в четвер, 10 жовтня, повідомив сайт АМКУ.

Штраф наклали на компанії “Філіпп Моріс”, “Джей Ті Інтернешнл Україна”, “Імперіал Тобакко Продакшн Україна”, “Бритіш Американ Тобакко Сейлз Енд Маркетинг Україна” та на дистриб’ютора “Тедіс Україна”.

Підставою для санкцій стало узгодження цими компаніями своїх дій та порушення умов чесної економічної конкуренції.

“Зібраними у справі доказами доведено, що поведінка цих компаній була погодженою, а результатом співпраці з єдиним і спільним для всіх виробників дистриб’ютором на ринку первинного продажу сигарет стало створення і підтримання штучних бар’єрів, що перешкоджали виходу на ринок інших суб’єктів господарювання. На практиці порушники встановили такі умови для укладання договорів з іншими, окрім «Тедіс», потенційними дистриб’юторами, які просто унеможливили їх появу на цьому ринку”, – сказано в повідомлені.

В Антимонопольному комітеті нагадали, що “Тедіс” вже визнавали монополістом і у 2016 році оштрафували на 430 мільйонів гривень за порушення умов конкуренції. Цього разу із загальної суми штафу на “Тедіс” припадає 3,4 мільярда гривень.

Читайте також:
Контррозвідник і комбат, затримані за тютюнову контрабанду в Сєвєрі, поміщені за ґрати, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна