Контррозвідник і комбат, затримані за тютюнову контрабанду в Сєвєрі, поміщені за ґрати, – СБУ

 

Працівник військової контррозвідки СБУ та його спільник – командир однієї з військових частин ООС на Донбасі – є підозрюваними в контрабанді цигарок через лінію розмежування та поміщені до ізолятора тимчасового тримання Краматорського ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Як передає “Новинарня“, про це 31 січня повідомив прес-центр Служби безпеки України.

В СБУ наголосили, що Служба сама викрила власного співробітника на незаконному переправленні цигарок з ОРДЛО.

“Служба безпеки України уточнює інформацію, яка була оприлюднена 30.01.2018 на сайті ДБР України щодо затримання офіцера СБУ, причетного до незаконного переправлення через лінію розмежування тютюнових виробів, виготовлених на тимчасово окупованих територіях.
Вказаний факт протиправної діяльності був викритий саме співробітниками управління внутрішньої безпеки СБУ, які під процесуальним керівництвом військової прокуратури здійснили розробку операції із затримання злочинців – працівника військової контррозвідки СБУ та його спільника – командира однієї з військових частин. Співробітники ДБР України були залучені до операції тільки на етапі її реалізації, відповідно до вимог діючого законодавства”, – ідеться в повідомленні на сайті СБУ.

Спецслужба оприлюднила також фото із затримання.

затримання контріка СБУ і майора ЗСУ - Сєвєродонецьк 2 затримання контріка СБУ і майора ЗСУ - Сєвєродонецьк 1 затримання контріка СБУ і майора ЗСУ - Сєвєродонецьк 3
<
>

Зазначається, що правоохоронці затримали обох зловмисників у Сєверодонецьку в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, під час отримання від посередника 4 тисяч доларів США за переправлення чергової партії контрафактної продукції.

“Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Закликаємо наших колег із ДБР України бути більш коректними під час повідомлення інформації про проведення спільних із СБУ операцій”, – заявили з Володимирської.

Як інформувала “Новинарня“, 30 січня ДБР повідомило, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Краматорську на Донеччині, затримали оперативного працівника Головного управління військової контррозвідки СБУ та командира однієї з військових частин, розташованої в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Зазначалося, що контррозвідник СБУ й майор ЗСУ були затримані в місті Сєвєродонецьк (Луганська область) “безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США”.
Водночас цього ж дня прес-служба ООС уточнила, що йдеться про затримання, яке відбулося два тижні тому (17 січня). “На сьогодні жоден з командирів військових частин зі складу Об’єднаних сил не затриманий та під вартою не перебуває“, – наголосили в ОС.
Журналістка Ольга Решетилова після оприлюднення помилкової інформації зазначала, що затриманий військовий – командир 8-го батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна