У Малі загинув 19-й миротворець ООН за рік

 

У Малі біля автомобіля із миротворцями місії ООН спрацював вибуховий пристрій, унаслідок вибуху міни загинув один миротворець, чотири – отримали поранення.

Про інцидент 6 жовтня повідомив речник місії Організації Об’єднаних Націй Олів’є Сальгадо.

“У Малі одного «блакитного шолома» місії ООН було вбито і ще чотирьох поранено внаслідок спрацьовування вибухового пристрою біля автомобіля охоронного патруля, що проїжджав уранці в районі Аджелхок (сільська комуна на півночі Малі – “Н”)“, — написав Сальгадо у твіттері.

Він не уточнив, представники якої саме країни постраждали під час вибуху.

Згодом миротворча місія ООН у Малі MINUSMA уточнила, що число жертв серед контингенту внаслідок атак бойовиків у районах Аджелхок і Бандіагара – один загиблий і п’ять поранених.

П’ятий миротворець постраждав під час відбиття нападу бойовиків біля Бандіагара, його евакуювали гелікоптером до шпиталю.

Миротворча місія ООН зі стабілізації в Малі (країна в північно-західній Африці) MINUSMA була започаткована у 2013 році та є третьою за величиною серед місій Об’єднаних Націй: у її складі розгорнуті 12543 військових, 1750 поліцейських і 491 штабний офіцер.
MINUSMA вважається однією з найнебезпечніших миротворчих місій, адже напади на “блакитні шоломи” в центрі та на півночі країни дуже часті. 2019 року загинули вже 19 миротворців.
Зокрема, в січні внаслідок нападу на базу ООН в Аджельхоку полягли 11 “блакитних шоломів” із Чаду.
Більшість збройних нападів та замінувань доріг приписують т.зв. “Групі підтримки ісламу та мусульман” (JNIM),  яка утворилася в березні 2017 року в результаті об’єднання кількох менших терористичних угруповань, включаючи сахарську гілку “Аль-Каїди”.

Читайте також:
Українські миротворці вперше вирушили в Малі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.