У Раді пропонують ввести збір із обміну валюти готівкою

 

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, де пропонують запровадити збір з готівкових операцій обміну валюти. Кошти з цього збору планують витрачати на розвиток спорту.

Цей законопроєкт розробив та зареєстрував депутат від партії “Слуга народу” Олександр Дубінський, передає “Еспресо”.

Як пояснює автор проєкту, після проведення валютної лібералізації в Україні деякі банки запровадили можливість для своїх клієнтів проводити обмін валют онлайн. Водночас готівковий обмін валют, на думку Дубінського, пов’язаний з фінансовими ризиками.

“Для банків в умовах значної конкуренції на ринку купівлі/продажу іноземних валют це також стане додатковим стимулом щодо створення умов клієнтам банку для здійснення валютно-обмінних операцій в онлайн режимі у безготівковій формі”, — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Розмір збору має становити 1% від валютної операції. Автор документу сподівається, що зібраних державою коштів від збору має вистачити для того, щоби залучити більше дітей до спорту, а також покращити місце України у рейтингу країн світу за рівнем здоров’я населення.

Як інформувала “Новинарня“, НБУ за три дні витратив $200 мільйонів на підтримку гривні.

Читайте також:
“Тремтіть, бандерлоги”: Дубинський підтримав однопартійця Бужанського в конфлікті з журналісткою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна