США випробували в Тихому океані нову протикорабельну крилату ракету NSM

 

Військово-морські сили США провели випробування нової протикорабельної крилатої ракети NSM (Naval Strike Missile) неподалік острова Гуам у Тихому океані.

Як повідомляє CNN, випробування відбулися у вівторок, 1 жовтня, під час святкування 70-ї річниці створення Китайської Народної Республіки.

Ракета була запущена з корабля в прибережній зоні, а як ціль використовувався американський корабель USS Ford, який відбуксирували в Тихий океан для проведення навчань SINKEX.

Дальність ракети NSM становить понад 100 миль, що на 30% далі, ніж дальність ракет “Гарпун”, які ВМС США використовують для знищення кораблів.

Нове озброєння розроблене із застосуванням технології забезпечення малопомітності; ракета може змінювати курс у польоті.

Читайте також:
На Одещині випробували новий ракетний комплекс “Нептун-360” з крилатою ракетою. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна