Новий міністр оборони орієнтується на закупівлю у США винищувачів F-15

 

Для Повітряних сил ЗС України є можливість придбати у США тактичні винищувачі 4-го покоління F-15.

Про це сказав заступник командира Повітряного командування “Центр” з авіації – начальник авіації полковник Олег Захарчук в інтерв’ю інформагентству МОУ “Армія інформ”.

За його словами, завдання щодо заміни радянських винищувачів ПС ЗСУ після вичерпання їх термінів експлуатації поставив міністр оборони Андрій Загороднюк.

“На перспективу міністр оборони поставив завдання щодо закупівлі нових літальних апаратів. Наприклад, є можливою закупівля в США літаків F-15. Вони теж не нові, але мають значний бойовий потенціал, що дає змогу виконувати завдання на досить високому рівні”, – зазначив полковник Захарчук, льотчик-винищувач 1-го класу.

За його словами, терміни експлуатації двигунів і силових установок винищувачів радянського виробництва, що стоять на озброєнні ПС ЗСУ, продовжено.

“Досвід експлуатації в інших державах, наприклад, в Індії, говорить про те, що такі літаки, як Су-27 або МіГ-29 зі схожими кондиціями, можуть успішно виконувати завдання”, – сказав Захарчук.

“По кожному літаку терміни продовжують окремо: після випробувань, вивчення стану агрегатів. Але якщо орієнтовно, то наступні десять років — цілком реальний строк експлуатації таких наших літаків”, – додав він.

Довідка. McDonnell Douglas F-15 Eagle — американський всепогодний тактичний винищувач 4-го покоління. Призначений для завоювання переваги в повітрі. Прийнятий на озброєння в 1976 році. Стоїть на озброєнні в таких країнах, як США, Велика Британія, Німеччина, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та ін.
Винищувачі F-15 застосовувалися в бойових діях на Близькому Сході, в Перській затоці, колишній Югославії, Лівії.

Читайте також:
Вісім країн НАТО, F-15 зі США: на Поділлі стартували найбільші авіаційні навчання. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна