“Не порохоботи”: Порошенко відреагував на відео Зеленського та сказав, хто протестує проти “формули Штайнмайєра”

 

Нардеп Петро Порошенко заявляє, що почув заклик президента Володимира Зеленського до єдності і готовий допомагати у реалізації Мінських домовленостей.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Порошенко написав у п’ятницю, 4 жовтня, на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

“Я почув заклик Володимира Зеленського до єдності. Добре пам’ятаючи про зовнішню небезпеку, маємо не підвищувати градус внутрішньої дискусії до критичної позначки. Мир всередині країни не менш важливий, ніж мир на її кордонах”, – написав Порошенко.

За словами п’ятого президента України, предметом загальнонаціонального консенсусу може стати дорожня карта реалізації Мінських домовленостей, яку “сприйняли Німеччина та Франція і яку підтримали у США”.

За його словами, мова йде про те, що спочатку має бути безпека, а потім – політичне врегулювання.

Порошенко додав, що у будь-який момент готовий презентувати дорожню карту для перших осіб держави.

На його думку, “не російська формула Штайнмайєра, а саме цей комплексний документ і є тим, з чим Україна має їхати на Нормандський саміт”, разом з концепцією миротворчого контингенту ООН.

Порошенко також додав, що люди вийшли днями на протест не тому, що вони порохоботи, а тому люблять Україну і “мають право на те, щоб із їхньою думкою рахувалися”.

Як інформувала “Новинарня“, вчора, 3 жовтня, президент Володимир Зеленський записав відео та запевнив, що вибори на непідконтрольній Києву території Донбасу можуть пройти тільки за українським законодавством.

Читайте також:
“Формулу Штайнмайєра” імплементують у закон про статус Донбасу, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна