“Євросолідарність” обурив “расистський” випад депутатки “СН” щодо Беленюка

 

Народні депутати від “Європейської солідарності” вимагають розглянути на регламентному комітеті Ради випадок, коли депутатка від “Слуги народу” Ліза Богуцька на звала іншого депутата від “СН” Жана Беленюка “чорношкірим доповідачем”.

Як повідомляє “Новинарня“, своє обурення висловила в четвер, 3 жовтня, нардепка Ірина Геращенко у стінах Ради.

“Мережу обурила расистська заява однієї зі “Слуг”. На моїй пам‘яті, вперше депутат дозволив собі публічні дописи, нечувані в цивілізованому світі. “Європейська солідарність” засуджує будь-які прояви ксенофобії, сексизму і расизму, і висловлює свою солідарність Жану Беленюку. Звернулися до керівництва ВР з вимогою, щоб цей ганебний випадок було розглянуто на регламентному комітеті. Сам Жан з трибуни заявив, що в нинішній ВР расизм не пройде. Це правда, бо разом – будемо давати жорстку відсіч подібним заявам і проявам”, – написала Геращенко у соцмережі  Фейсбук.

Раніше Ліза Богуцька опублікувала на своїй сторінці у соцмережі Facebook світлину Жана Беленюка за трибуною Ради та так підписала її:

“Вперше в українському парламенті чорношкірий доповідач. Жан Беленюк. Спортсмен. Чемпіон. Красень”.

За кілька годин, після шквалу обурливих коментарів під дописом та загалом реакції соцмереж, Богуцька написала інший допис, де каже, що в попередньому, на її думку, немає дискримінації та заявляє, що знає, що таке “діти від змішаних шлюбів”.

“По-перше, з Жаном я дружу. По-друге, ставлюся до нього, як до своєї дочки, яка теж народжена від змішаного шлюбу. Батько моєї доньки – марокканець. І це був студентський шлюб. Тому що таке расова дискрімінація- я знаю не з чуток. І пережила її на собі, оберігаючи дочку від нападів та образ”, – написала Богуцька.

Вона також додала, що вибачається перед Беленюком, якщо він образився.

“Решта нехай ображаються на себе за те, що прочитали не те, що я написала”.

Пізно увечері в четвер Богуцька опублікувала спільне фото з Беленюком та підписала його: “Я та Жан. І нехай весь світ зачекає”.

Як інформувала “Новинарня“, нардеп від “Слуги народу” став чемпіоном світу з боротьби.

Читайте також:
“Слуга народу” Беленюк виступить на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна