Джуліані контактує з ув’язненим Манафортом й підозрює “втручання України” у вибори в США, – Washington Post

 

Особистий адвокат президента США Руді Джуліані протягом останніх місяців кілька разів контактував із ув’язненим ексголовою президентської кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом через адвоката федеральної в’язниці.

Про це повідомляє Washington Post.

“Джуліані зв’язався з Манафортом для отримання інформації про теорію Джуліані, що Україна підтримувала Гілларі Клінтон у її невдалих президентських перегонах 2016 року проти президента Трампа”, — йдеться у публікації.

Джуліані вважає, що Україна втручалася у президентські вибори 2016 року за допомогою тимчасового співробітника “Демократичної партії”. Також у своїй теорії адвокат Трампа заявляє, що матеріали про Манафорта були підроблені та опубліковані, щоби стимулювати початок розслідування проти нього в США.

Видання The Hill звернулося до адвоката Джуліані по коментарі щодо цієї інформації.

Як інформувала “Новинарня“, Пол Манафорт став суб’єктом розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у президентські вибори в США. Під час слідства були виявлені порушення закону з боку Манафорта, зокрема фінансові махінації, ухиляння від сплати податків, прихована лобістська діяльність, тиск на інших свідків тощо.

13 березня Суд округу Колумбія ухвалив вирок Манафорту у вигляді ув’язнення на строк 43 місяці — на додаток до 47 місяців, до яких його засудив раніше окружний суд штату Вірджинія.

У квітні Манафорта перевели до в’язниці суворого режиму в американському штаті Пенсильванія.

Читайте також:
Манафорт хотів створити на Донбасі “автономну республіку” на чолі з Януковичем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна