КНДР провела випробування балістичної ракети з підводного човна

 

Північна Корея в середу, 2 жовтня, запустила як мінімум одну ракету біля свого східного узбережжя, яка, за даними Південної Кореї, могла бути запущена з підводного човна.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Запуск відбувся через день після того, як Пхеньян оголосив про відновлення переговорів з США, спрямованих на припинення ядерної програми КНДР.

Ракета, імовірно є типом Pukguksong, була випущена зі східного узбережжя в районі Вонсан в східному напрямку о 7:11 ранку і пролетіла близько 450 кілометрів на максимальній висоті близько 910 км.

Велика висота означає, що ракета була випущена під великим кутом, і якби вона була запущена під нормальним кутом, вона би пролетіла набагато більшу відстань.

КНДР востаннє проводила випробування ракети такого типу в серпні 2016 року. Досі Північна Корея, як вважають, розробила ракети Pukguksong-1 і Pukguksong-2, і їх максимальна дальність польоту становить близько 1300 кілометрів.

Разом з міжконтинентальними балістичними ракетами, програма ракет підводного базування КНДР вважається однією з найбільших загроз для США і їх союзників, оскільки вона може розширити радіус дії ядерних ракет, і таку ракету важко виявити заздалегідь, перш ніж вона буде запущена з-під води.

Читайте також:
КНДР вкотре запустила свої ракети у бік Японського моря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна