КНДР вкотре запустила свої ракети у бік Японського моря

 

У вівторок, 10 вересня, Північна Корея двічі випустила невстановлені ракети в бік Японського моря.

Як повідомляє Yonhap, про це заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї.

За даними південнокорейських військових, снаряди були запущені в східному напрямку з внутрішнього району провінції Пхенан-Намдо. При цьому військові не зазначили нічого про те, які саме це були ракети, їх дальність польоту та максимальну його висоту.

“Наші військові відстежують ситуацію на випадок додаткових пусків і підтримують позицію готовності”, — йдеться в повідомленні Об’єднаного комітету начальників штабів.

У Вашингтоні вже підкреслили, що у зв’язку з повідомленнями про запуск снарядів КНДР знаходяться в тісному контакті з союзниками в регіоні та відстежують ситуацію.

Як повідомляла “Новинарня“, лідери КНДРі США Кім Чен Ин і Дональд Трамп на своїй першій зустрічі в Сінгапурі в червні минулого року прийняли угоду про “Лідер КНДР Кім Чен Ин інспектує випробування зброї. Фото Reutersа”, проте з того часу було досягнуто лише незначного прогресу у відмові від програм озброєння Північної Кореї.

Читайте також:
Південнокорейські військові обстріляли бойовий літак РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна