Марк Міллі вступив на посаду глави Об’єднаного комітету начштабів ЗС США

 

Генерал Марк Міллі склав присягу глави Об’єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) збройних сил США.

Таким чином, на посаді глави ОКНШ Міллі офіційно змінив Джозефа Данфорда.

Як повідомляє видання The Hill, присутній на церемонії в понеділок, 30 вересня, президент США Дональд Трамп зазначив, що Марк Міллі “буде найщасливішим генералом в історії”. Президент пояснив, що церемонію супроводжував проливний дощ, а “все моє (Трампа) життя я чув, що якщо під час важливої події йде дощ, то це принесе вдачу”.

Глава Білого дому додав, що “абсолютно впевнений” у новому, 20-му за ліком очільнику ОКНШ, і назвав Міллі “другом та порадником”.

Зі свого боку Марк Міллі заявив, що ЗС США нині є найбільш підготовленою і найкращою збройною силою за всю історію людства.

Глава ОКНШ ЗС США є найбільш високопоставленим офіцером американських збройних сил.

При цьому, вказує The Hill, Марк Міллі вступив на цю посаду на тлі зростання напруженості між США і Іраном, тез оборонної стратегії США про необхідність сконцентрувати зусилля на протистоянні Росії й Китаю та на тлі війни в Афганістані, що триває.

Читайте також:
Екскомандувач ЗС США в Європі Бен Ходжес носить на рюкзаку синьо-жовту стрічку. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна