Мінінфраструктури налагодить регулярні перевезення до адмінмежі з Кримом, — Криклій

 

Міністерство інфраструктури збирається налагодити регулярні пасажирські перевезення на адмінмежі з анексованою Автономною Республікою Крим.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів в інтервʼю Радіо Свобода.

Відповідаючи на запитання, чи з’являться біля КПВВ на адмінмежі з Кримом автостанції і чи стануть можливими легальні перевезення до і з адмінмежі, Криклій сказав:

“КПВВ — звісно, що ми будуємо. Наразі через певні проблеми нам передали це будівництво і замовником стала «Укрзалізниця». Вони зараз займаються цим проєктом. Я думаю, що вчасно, як було поставлено президентом завдання, це все збудується — КПВВ «Чонгар» та «Каланчак»”.

“Сервісна частина там також буде збудована. І будуть відповідні станції”, — додав міністр.

За його словами, конкурси на перевізників проводитиме місцева влада “за нашою участю”.

Криклій також розповів про строки здачі траси Запоріжжя—Маріуполь.

“Це 250 кілометрів. Планується здати на початку жовтня. По термінах все виходить, тому що вже дуже швидко завершиться будівельний сезон, тоді щось будувати вже не вийде. Тоді ми будемо займатися тільки утриманням та експлуатацією в зимовий період”, — зауважив міністр.

Він зазначив, що в пріоритетах на наступний рік траса державного значення Запоріжжя—Кривий Ріг, а також траси Кропивницький—Кривий Ріг та Миколаїв—Кропивницький.

Читайте також:
Hyperloop в Україні скасовується, – Мінінфраструктури: “Краще телепортація”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна