США розширили санкції проти компаній з РФ за постачання авіапалива в Сирію

 

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти громадян Російської Федерації, кораблів та компанії Maritime Assistance LLC, причетних до постачання авіапалива російським військовим у Сирії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 26 вересня, інформує міністерство фінансів США.

“Сьогодні Управління фінансів та іноземних активів Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило санкції проти однієї юридичної особи, трьох фізичних осіб та п’ятьох суден, що беруть участь у схемі ухиляння від санкцій, з метою полегшення доставки авіаційного палива російським військам, які діють у Сирії”, – йдеться у повідомленні.

Санкції запровадили проти трьох фізичних осіб, п’яти кораблів та компанії Maritime Assistance LLC, що є підставною компанією підприємства “Совфрахт” та спочатку призначалася для роботи в Україні.

США звинувачують “Совфрахт” у тому, що компанія організувала змову з метою ухиляння від санкцій для здійснення платежів та сприяння здійсненню постачання авіапалива російським військовим, що воюють у Сирії, підтримуючи президента Башара Асада.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої загинули більше 400 тис.  людей. Росія, втрутившись в цей конфлікт, надає в ньому підтримку президенту Сирії Башару Асаду – режиму якого значна частина світу, і західного, і арабського, відмовила в легітимності.

Як інформувала “Новинарня“, США внесли два російських судна в списки порушників санкцій.

Читайте також:
МЗС України підтримало удар США по Сирії без санкції Радбезу ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна