Санкції проти Януковича залишаються в силі, – речник суду ЄС

 

Персональні обмежувальні заходи, запроваджені Євросоюзом проти експрезидента України-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра, залишаються чинними.

Як повідомляє “Новинарня“, про це журналістам у вівторок, 24 вересня, повідомили у пресслужбі Суду ЄС, передає “Укрінформ”.

“Я підтверджую, що рішення Ради ЄС від 2019 року про запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його сина Олександра Януковича є чинним”, – заявив представник пресслужби Суду ЄС.

Водночас співрозмовник агентства підтвердив, що суд 24 вересня постановив скасувати рішення Ради ЄС від 2018 року про запровадження обмежувальних заходів проти Януковичів.

Однак, як наголосив представник суду, чинні санкції на період 2019-2020 років діють. Натомість він повідомив, що ці рішення Ради ЄС від 2019 року відносно Віктора Януковича та Олександра Януковича нині перебувають у процесі оскарження.

Відтак, Янукович продовжує залишатися під дією європейських санкцій до березня 2020 року, оскільки відповідне рішення Ради ЄС про продовження санкцій у березні 2019 року залишається в силі.

Раніше прессекретар сина колишнього президента Олександра Януковича Юрій Кірасир заявив, що Європейський суд скасував санкції проти Віктора Януковича за 2018-2019 роки.

Як відомо, санкції щодо Віктора Януковича і ще 22 осіб, підозрюваних у розтраті державних коштів, були введені в березні 2014 року. Навесні 2017-го в ЄС продовжили ці санкції. Ці самі дії в Євросоюзі повторили 6 березня 2019 року. Обмеження мали тривати до 6 березня 2020 року. В останньому списку було 13 осіб.

Як інформувала “Новинарня“, вироком Оболонського райсуду Києва експрезидент-втікач Віктор Янукович 24 січня 2019 року був заочно визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України, та отримав покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Янукович назвав незаконним вирок Оболонського районного суду Києва. Вирок ще не набрав чинності, оскільки був оскаржений.

Читайте також:
“ОСОБА_12, діючи умисно…” Опубліковано повний текст вироку Януковичу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна