В Іспанії арештували каталонських сепаратистів за підготовку терактів

 

Іспанська поліція у понеділок, 23 вересня,  затримала дев’ятьох каталонських сепаратистів за підготовку збройних нападів у річницю проведення несанкціонованого референдуму щодо незалежності Каталонії від Іспанії.

Про це повідомляє BBC.

“Іспанська поліція заявляє, що затримала дев’ятьох людей, підозрюваних у плануванні низки насильницьких заходів до річниці референдуму про незалежність”, — йдеться у повідомленні.

У понеділок о 05:00 за місцевим часом іспанська поліція здійснила рейди за десятьма адресами у Барселоні, Сабаделі та Санта-Перпетуа-де-Могоде.

Підозрювані планували напади у другу річницю проведення референдуму, що відбувся 1 жовтня 2017 року.

У зловмисників знайшли матеріали для виготовлення вибухівки під час запланованих рейдів у Каталонії.

Правоохоронці вважають, що затримані належать до групи, що очолювала нещодавні акції протесту у регіоні.

Нагадаємо, несанкціонований референдум щодо незалежності Каталонії, що влаштували два роки тому, і завдяки якому лідери каталонського уряду намагалася оголосити себе окремою державою та вийти зі складу Іспанії, призвів до тривалої політичної кризи у відносинах Мадридського уряду з очільниками каталонської автономної адміністрації.

Читайте також:
У Барселоні 600 тисяч каталонців вимагали незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна