РНБО перерозподілить передбачені в проєкті бюджету 28 млрд грн, – Маркарова

 

Додаткові 28 млрд грн, виділені на наступний рік на безпеку та оборону, будуть розподілені РНБО між 15 розпорядниками до винесення на розгляд парламенту держбюджету-2020 на друге читання.

Про це на презентації проєкту державного бюджету на 2020 рік у Верховній Раді в п’ятницю, 20 вересня, сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, передає “Укрінформ“.

“До другого читання, безумовно, буде перерозподілено ці видатки, які зараз стоять на окремій програмі. Бюджетний кодекс каже про те, що всі видатки на безпеку та оборону — а це 15 розпорядників — повинні бути розподілені за рішенням РНБО. Це засідання РНБО буде проведено до того, як ми подаватимемо бюджет до другого читання”, – заявила Маркарова.

Вона нагадала, що новий уряд та новий склад РНБО працювали над проєктом бюджету лише два тижні до його подачі на розгляд, тому багато процедур, які мали б завершитись 29 серпня, не були фіналізовані.

Звертаючись до депутатів, Маркарова закликала останніх вносити свої зауваження та пропозиції, аби документ до другого читання був максимально ефективним.

“У нас є час провести якісну дискусію і отримати від РНБО розподіл, який обов’язково буде враховано до другого читання”, – наголосила міністр.

Наразі у графі “Рада нацбезпеки і оборони” в проєкті держбюджету-2020 передбачено 28 163,8 млн грн (15749% більше, ніж торік, коли в РНБО було 177 млн грн).

Крім того, ДБР отримує понад 1902 млн грн, або на 71% більше.

Читайте також:
Рада взялася за обговорення держбюджету-2020

Бюджет-2020: уряд залишає фінансування армії на рівні минулого року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.