В Афганістані випадково обстріляли ферму, загинули 30 людей

 

Унаслідок вибуху, влаштованого талібами поблизу лікарні на півдні Афганістану, загинуло щонайменше 20 людей, в результаті авіаудару афганських військових на сході країни загинули ще 30 осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 вересня, пише “Радіо Свобода”.

“Чиновники заявили, що щонайменше 30 цивільних мешканців загинули та 40 отримали ушкодження внаслідок авіаудару, здійсненого афганськими службами безпеки, що користуються підтримкою США, на сході Афганістану, в той час, як щонайменше 20 людей загинули та майже 100 були поранені унаслідок вибуху автомобіля на півдні країни”, – йдеться у повідомленні.

Повітряний удар був завданий з метою знищення укриття, що використовували бойовики “Ісламської держави”, але він випадково вразив фермерів на полі, заявили урядовці.

Сохраб Кадері, депутат регіональної ради провінції Нангархар, заявив, що в результаті удару, завданого безпілотником, загинуло 30 людей, а щонайменше 40 інших отримали ушкодження.

Міністерство оборони Афганістану підтвердило здійснення удару, але відмовилось підтверджувати інформацію про жертви. У військовому командуванні США поки не коментували інцидент.

Крім того, афганські чиновники підтвердили, що внаслідок влаштованого талібами вибуху вантажівки у провінції Забул загинуло щонайменше 20 людей та 97 поранені.

Як інформувала “Новинарня“, в Афганістані на виступі президента вибухнула бомба. Щонайменше 24 людини загинули.

Читайте також:
Теракт на весіллі в Афганістані: понад 60 загиблих, майже 200 поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна