Теракт на весіллі в Афганістані: понад 60 загиблих, майже 200 поранених

 

Щонайменше 63 особи загинули внаслідок вибуху бомби в столиці Афганістану, Кабулі, яку підірвав на весіллі терорист-смертник.

Як повідомляє BBC, теракт стався в суботу, 17 серпня, близько 22:40 за місцевим часом в районі, населеному здебільшого мусульманами-шиїтами.

Поранення отримали понад 180 людей.

“…Майже всі в секції для чоловіків були або мертві, або поранені. Тепер, через дві години після вибуху, вони все ще виносять тіла із залу”, – розповів про теракт один з гостей.

Уся підлога в весільному залі була залита кров’ю.

Наречений Мірвай сказав у коментарі місцевому телебаченню: “Моя сім’я, моя наречена в шоці, вони навіть не можуть розмовляти. Моя наречена постійно непритомніє. Я втратив брата, втратив своїх друзів і родичів. Ніколи більше не побачу щастя в своєму житті”.

Наразі жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за вибух. Таліби заперечили своє причетність.

Президент Ашраф Гані назвав напад на весілля в Кабулі “нелюдським і варварським” та висловив співчуття родичам загиблих і потерпілих.

Читайте також:
Кандидат на посаду віцепрезидента Афганістану зазнав поранення під час теракту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна