В Одесі пришвартувався швидкісний десантний корабель США

 

Американський транспортно-десантний корабель USNS Yuma зайшов 19 вересня в Одеський морський порт.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію підтвердили журналістам в адміністрації порту, передає “Укрінформ”.

“Корабель USNS Yuma зайшов до порту о 10 годині в супроводі катера Морської охорони Держприкордонслужби. І був пришвартований біля причалу 1-К”, – зазначили в адміністрації.

Це другий у цьому році захід корабля в акваторію Чорного моря. Перший відбувся 29 червня, коли команда Yuma доставила в Україну підрозділ американських морських піхотинців, які взяли участь у міжнародному навчанні Sea Breeze-2019.

У пресслужбі ВМС ЗСУ України поки що не коментують мети заходу і термінів перебування в Одесі швидкісного десантного корабля ВМФ США.

Корабель USNS Yuma – експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead з довжиною корпусу 103 метра і шириною – 28,5 метра. Може взяти на борт 300 морських піхотинців і 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил здатні розігнати корабель до 43 вузлів (80 км / год). Повна водотоннажність 2400 тонн. На борту корабля є вертолітний майданчик.

Як інформувала “Новинарня“, три кораблі НАТО зайшли у Чорне море.

Читайте також:
НАТО допоможе українським кораблям пройти до Азовського моря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна