НАТО допоможе українським кораблям пройти до Азовського моря

 

НАТО нині готує пакет заходів щодо стримування дій Росії в Чорноморському басейні, що передбачає, зокрема, відправлення в Чорне море кораблів для забезпечення проходження українських суден через Керченську протоку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявила журналістам представник США при Альянсі Кей Бейлі Гатчісон, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ми працюємо над пакетом заходів, які плануємо представити главам МЗС. Ці заходи передбачають посилення спостереження, зокрема повітряного, тоді як більша кількість кораблів країн НАТО входитиме в Чорне море, щоб забезпечити безпечне проходження суден України через Керченську протоку в Азовське море”, – оголосила вона на брифінгу.

Вона додала: “Дуже важливо, щоб у Чорному морі було гарантовано безпеку Румунії, Болгарії та України, як і Грузії, це стосується і їхніх суден, і узбережжя”.

Представник американського держдепартаменту на брифінгу у відомстві заявив раніше: “Росія стане предметом обговорення на зустрічі міністрів. Вона, як уже говорилося, є загрозою альянсу та Сполученим Штатам. Я думаю, що обговорюватимуться всі аспекти російської загрози”.

За його словами, “чорноморський пакет” є відповіддю на виклики, з якими НАТО та США стикаються в цьому регіоні, причому не лише через події в Керченській протоці, а й тому, що “Росія загрожує альянсу на всьому східному фланзі, а не лише на півночі”.

Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, приурочена до 70-ї річниці утворення альянсу, відбудеться у Вашингтоні 3-4 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, у НАТО обіцяють нарощувати військову присутність у Чорному морі.

Читайте також:
НАТО утримається від коментарів щодо українських виборів, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна