У Вінниці Зеленському передали посвідчення УТОС, а голові ОДА подарували крота

 

У Вінниці під час представлення нового голови ОДА Владислава Скальського президенту України Володимиру Зеленському передали виписане на його ім’я посвідчення члена Українського товариства сліпих, аби привернути увагу до проблем підприємств, на яких працюють незрячі.

Як повідомляє “Новинарня“, посвідчення Зеленського передали в четвер, 19 вересня, заступнику голови офісу президента Сергію Трофімову.

“Я, користуючись нагодою прийшов для того щоб привернути увагу до нашого підприємства. Сьогодні наше підприємство, де працює 129 сліпих людей, а всього – 200 людей разом зі зрячими, перебуває у дуже плачевному стані. В принципі така ситуація загалом у державі”, – цитує директора ПОГ “Вінницьке УВП УТОС” Костянтина Ільніцького видання “Укрінформ”.

За його словами, міська влада допомагає підприємству, але хотілося б, щоб і “державна влада звернула на це увагу, тому що місто і область не мають важелів допомоги підприємству товариства сліпих”.

“Я розраховував, що сьогодні приїде президент. Статут Українського товариства сліпих передбачає, щоб до наших лав вступали люди зрячі. Тому сьогодні Вінницьким товариством сліпих на ім’я Володимира Олександровича Зеленського виписане посвідчення, що він є членом Українського товариства сліпих. Тому він зобов’язаний нам допомагати, передайте йому, будь ласка», – сказав Ільніцький, звернувшись до заступника голови ОП Трофімова, який представляв в області нового голову ОДА Владислава Скальського.

Також Ільніцький новопризначеному голові ОДА подарував м’яку іграшку – крота і попросив тримати у своєму кабінеті, як нагадування про проблеми незрячих людей.

“А зараз хочу Вам подарувати ось цього крота, створеного руками наших людей. Нам було би приємно, якби Ви поставили його в себе в кабінеті, аби кожен день згадувати про нас”, – цитує Костянтина Ільніцького видання Vежа, звертаючись до Скальського, викликавши оплески всієї зали.

Нагадаємо, що 19 вересня у Вінниці заступник голови офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову Вінницької ОДА Владислава Скальського.

Як інформувала “Новинарня“, у серпні 2019 року під час відрядження на Житомирщину та Рівненщину  Зеленський на гвинтокрилі пролетів над бурштиновою копальнею та почав відставки причетних.

Читайте також:
Купувати чи продавати землю зможуть тільки українські громадяни і компанії, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна