У затриманого в Києві “мінера” раніше вже знаходили вибухівку, – Крищенко

 

У чоловіка, який у середу, 18 вересня, погрожував підірвати міст Метро у Києві, три місяці тому вилучали два кілограми вибухівки.

Про це повідомив голова поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу за підсумками затримання злочинця, передає “Українська правда”.

“Три місяці тому в нього вже вилучалася вибухівка, тому ми були впевнені на етапі операції, що його погрози реальні і, виходячи з цього, планували всі свої дії”, — сказав Крищенко.

У чоловіка тоді вилучили три кілограми вибухівки і багато інших боєприпасів.

Голова поліції Києва розповів, що поліція встановила телефон “мінера” і коли з ним зв’язалися, чоловік вимагав поговорити зі своєю дівчиною. Проте жодних вимог по суті від нього не було.

За даними голови поліції, чоловіка взяли штурмом, але без застосування зброї. Ані вибухівки, ані зброї при ньому не було. Карабін, з якого “мінер” стріляв, на той момент був викинутий.

За словами Крищенка, під час переговорів чоловік підстрелив поліцейський квадрокоптер, і той впав у річку.

Проти затриманого порушено кримінальне провадження за “приготування до терористичного акту”, яке передбачає покарання до довічного ув’язнення.

На питання, чи був чоловік п’яний, голова Нацполіції відповів, що на вигляд чоловік “щось точно вживав”.

Як писала “Новинарня“, 18 вересня у Києві військовий погрожував підірвати міст. Його затримали після спецоперації.

Читайте також:
У Києві напали на заступника Кличка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна