Зі складу ВМСУ виключили танкер “Фастів”, на який вербували лише місяць тому

 

Зі складу Військово-Морських сил Збройних сил України у понеділок, 16 вересня, виключили танкер “Фастів”, на який ще 16 серпня вербували служити.

Про списання судна, побудованого 1981 року, йдеться у відповідному наказі Міноборони.

Наказу МОУ 1 Наказу МОУ 2
<
>

Однак на сторінці Вербувального Центру Військово-Морських сил Збройних сил України у Facebook ще місяць тому розмістили допис, у якому на танкер “Фастів” запрошували фахівців морських спеціальностей.

Як зазначив голова правління ГО “Український мілітарний центр”, ветеран АТО Тарас Чмут, це свідчить про відсутність координації в роботі між різними структурами ВМС України.

“Також є певна імітація роботи з боку кадрового центру й підрозділу з рекрутингу та набору контрактників, які роблять що-небудь без розуміння стану справ, потреб у військах тощо”, — підкреслив Чмут.

За його словами, таке рішення варто було ухвалити ще 2014-го.

“Ще близько десятка суден потрібно було списати давно, адже вони абсолютно безперспективні та недієздатні. Щороку вони з’їдають мільйони гривень. На них служать екіпажі, отримують зарплату, на ці судна подається берегове живлення тощо. Вони потребують обслуговування тільки для того, щоби не потонути”, — підсумував Тарас Чмут.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що на перебудову Військово-морських сил ЗСУ підуть роки, але почнуть її швидко.

Читайте також:
Офіцери українського флоту стажуватимуться на військово-морській базі НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна