Протягом війни на Донбасі загинули 3339 цивільних, – ООН

 

За період конфлікту на Донбасі станом на 15 серпня загинуло 3339 цивільних осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на пресконфереції у вівторок, 17 вересня, заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в України Матильда Богнер, презентуючи нову доповідь, яка охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2019 року, передає “Укрінформ”.

“Загалом за 3 місяці, охоплених доповіддю, 8 цивільних осіб (4 чоловіки і 4 жінки) було вбито, а 60 – поранено. 56 із цих жертв були спричинені артилерійськими обстрілами та вогнем зі стрілецької зброї. Серед цих 56-ти постраждалих – 9 дітей. Всього за період конфлікту, станом на 15 серпня, загинуло 3339 цивільних осіб”, – сказала Богнер.

За її словами, з часу запровадження 21 липня режиму припинення вогню жертв серед населення практично не було.

“У цей період у нас є дані лише про один випадок поранення особи, яке сталося після цієї дати”, – зазначила голова Моніторингової місії ООН.

Вона зазначила, що 9 цивільних за звітний період дістали поранення через вибухи мін і вибухонебезпечних предметів по обидва боки від лінії зіткнення.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році під час збройних конфліктів постраждали 12 тисяч дітей.

Читайте також:
“Як могили”: перед будівлею ООН в Нью-Йорку розклали 3758 шкільних рюкзаків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна