“Як могили”: перед будівлею ООН в Нью-Йорку розклали 3758 шкільних рюкзаків

 

Перед будівлею ООН в Нью-Йорку розмістили 3758 шкільних рюкзаків, аби привернути увагу до дитячих смертей від військових конфліктів за 2018 рік.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 вересня, інформує “Українська правда.Життя”

Рюкзаки розклали рядами, немов могили на кладовищі.

Відповідно до Щорічної доповіді Генерального секретаря ООН щодо дітей та збройних конфліктів за 2019 рік, у минулому році в зонах конфліктів вбили або поранили понад 12 тисяч дітей. Це найбільша кількість відтоді, як Організація Об’єднаних Націй почала збирати та оприлюднювати такі жахливі дані.

Йдеться лише про перевірені випадки – реальна кількість дитячих смертей і поранень, імовірно, буде значно більшою.

За підрахунками ЮНІСЕФ, у чверті випадків діти втратили життя.

В Україні, за даними Моніторингової місії ООН, з 14 квітня 2014 року до 6 вересня 2019 року у зв’язку з конфліктом на Сході зафіксували 517 жертв серед дітей.

Серед них – 147 дітей вбили (98 дівчат і 49 хлопців) та ще 370 дітей поранили (225 хлопців, 127 дівчат та 18 дітей, стать яких лишається невідомою).

Минулого року через конфлікт в Україні загинуло 8 дітей – 6 хлопців та 2 дівчат.

Із них, три дитини – дві дівчинки й один хлопець – загинули від обстрілів, чотири хлопці загинули від мін, а ще один хлопець – від вибуху ручної гранати.

Найбільше дитячих жертв у збройних конфліктах спричиняє постійне масштабне використання вибухової зброї, зокрема повітряних атак, мін, мінометів, саморобних вибухових пристроїв, ракетних атак, касетних боєприпасів та артилерійських обстрілів.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ розслідує факти вербування дітей для участі у бойових діях на Донбасі.

Читайте також:
Понад 42 тисячі дітей Донбасу не мають свідоцтв про народження українського зразка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна