США ліквідували сина Усами бен Ладена

 

Син убитого лідера “Аль-Каїди” Усами бен Ладена і помітна фігура в групі бойовиків Хамза бен Ладен був убитий внаслідок контртерористичної операції США.

Про це заявили у Білому домі, повідомляє Reuters.

Операція з ліквідації проходила в афгано-пакистанському регіоні наприкінці липня.

“Втрата Хамзи бен Ладена не тільки позбавляє “Аль-Каїду” важливих лідерських якостей і символічного зв’язку з його батьком, але і підриває важливу оперативну діяльність угруповання”, йдеться в заяві.

Вважають, що Хамза був поруч зі своїм батьком в Афганістані до терактів 11 вересня 2001 року. Він також був з ним у Пакистані після того, як США вторглися в Афганістан, що підштовхнуло більшу частину вищого керівництва “Аль-Каїди” втекти туди.

Держдепартамент США назвав Хамзу глобальним терористом в 2017 році після того, як він закликав до терактів у західних столицях і пригрозив помститися Сполученим Штатам за вбивство свого батька.

Уряд США підтвердив операцію з ліквідації.

Як інформувала “Новинарня“, Міністерство оборони США повідомило про те, що в Сирії був знищений один із ватажків “Аль-Каїди” Абу Афган аль-Масрі.

Читайте також:
Генштаб Великої Британії порівняв Росію з терористичними організаціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна