Гончарук на YES анонсував зростання урядової команди удвічі та економіки на 5-7% щороку

 

Програма діяльності нового Кабінету Міністрів буде представлена у Верховній Раді за кілька тижнів.

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у виступі на конференції YES у Києві в суботу, 14 вересня, передає “Українська правда”.

“За пару тижнів ми, новий уряд, представимо нашу програму в парламенті… Там будуть цифри, плани, деталі. Я думаю, що багато буде дискусій щодо того, що ми збираємося зробити”, – сказав Гончарук.

“Ми хочемо зрости за п’ять років на 40%. Я в це вірю. Для цього треба зростати в наступному році на 5%, і кожен наступний в районі 7%. Ми точно розуміємо, як це зробити”, – заявив прем’єр.

Він додав, що не бачить “нічого фантастичного в тому, щоб у наступні роки Україна зростала по 5-7%“.

“Це не фантастична цифра для України”, – сказав Олексій Гончарук.

За словами прем’єра, новий уряд планує відкрити ринок землі вже наступного року та “навести лад з монополіями”. У своєму виступі Гончарук також акцентував на важливості програм захисту довкілля та розв’язанні проблем демографії – заявив, що уряд думає над тим, як провести перепис населення вже цього року.

Прем’єр-міністр анонсував, що за наступний місяць урядова команда зросте “як мінімум, удвічі”.

“Я не хочу анонсувати гучні призначення, але за наступний місяць наша команда зросте, як мінімум, удвічі й посилиться такими ж молодими, чесними і професійними людьми, які змінюватимуть країну”, – сказав Гончарук.

Завершуючи виступ, прем’єр перефразував слова президента США Дональда Трампа, який чотири роки тому також виступав на конференції YES (через телеміст) і в якого, за словами Гончарука, тоді майже ніхто не вірив: “Давайте зробимо Україну великою і щасливою”.

Конференції YES  (“Ялтинська європейська стратегія”) проводить фонд олігарха Віктора Пінчука, зятя експрезидента Леоніда Кучми.
16-та щорічна зустріч YES “Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі” відбувається в Києві 12-14 вересня 2019 року.
13 вересня на форумі темою було щастя — як українцям його досягти. Серед інших промовців – гостей форуму була президент Естонії Керсті Кальюлайд, яка заявила, що завершення війни не може бути ціною суверенітету України.

Читайте також:
“Синьо-жовта банка як боротьба”. Промова Олега Сенцова на форумі YES

Таємною гостею форуму Пінчука стала президентка з серіалу “Картковий будинок”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна