Столицю Франції паралізував масштабний страйк громадського транспорту

 

Масштабний страйк співробітників громадського транспорту в п’ятницю, 13 вересня, паралізував рух у Парижі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“10 з 16 ліній метрополітену закриті, інші сильно перевантажені через відсутність додаткових поїздів і велику кількість пасажирів. Скасовані або затримуються багато автобусів і приміських електричок”, — йдеться у повідомленні.

Частина жителів Парижа та околиць пересіли на легкові машини, що призвело до утворення заторів загальною довжиною понад 250 км.

Водночас, компанія RATP, що керує міським громадським транспортом у Парижі, закликала громадян відмовитися від поїздок, в яких немає великої потреби.

До страйку закликали всі великі профспілки транспортників, заявивши, що таким чином висловлюють невдоволення пенсійною реформою, яку планує уряд. Вона, зокрема, може позбавити членів профспілок таких привілеїв, як, наприклад, завчасного виходу на пенсію.

За інформацією ВВС, це найбільший страйк з 2007 року.

Міністр державної дії і держфінансів Жеральд Дарманен в інтерв’ю радіостанції Europe 1 висловив здивування у зв’язку із закликами до страйку і наголосив, що законопроект ще перебуває на стадії розробки.

Пенсійна реформа, яку планують запровадити з 2025 року, є важливою частиною пакету соціальних заходів президента Еммануеля Макрона, повноваження якого закінчуються в 2022 році.

Читайте також:
У Франції два міністри отримали листи з погрозами й кулями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна