Україна очікує “нормандського формату” та готує нові списки для обміну полонених

 

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що наразі готуються нові списки полонених і очікується наступний етап обміну.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в п’ятницю, 13 вересня.

“2 вересня у нас була зустріч у “нормандському форматі” представників чотирьох країн, обговорювався весь порядок дій щодо припинення війни, повернення полонених. Зараз ми говоримо про інший етап, після наших політв’язнів, наших хлопців, після моряків. Зараз ми готуємо інші списки і чекаємо на наступний етап обміну, про це ми теж будемо домовлятися і в Мінську і Нормандському процесі”, – сказав Зеленський.

За його словами, що стосується розведення військ — це дуже чутлива тема.

“Ми розвели війська в Станиці Луганській, там немає стрільби, там ми почали будувати міст. Це з гуманітарної точки зору дуже правильно. Наступний етап, згідно з Мінськими домовленостями, у нас розведення в Петрівському та Золотому. Я думаю, що ми прийдемо до рішення цього питання у найближчі тижні”, – сказав Зеленський.

Також він повідомив, що до кінця вересня очікується зустріч у “нормандському форматі” лідерів чотирьох країн.

“Звертаємося до наших західних партнерів, і до кінця вересня чекаємо на цю зустріч. Я думаю, що вона обов’язково відбудеться, тягнути немає куди, тому що щодня гинуть наші хлопці”, – сказав президент.

Як інформувала “Новинарня“, на цьому ж форумі Зеленський пояснив, де мають стояти миротворці на Сході України.

Читайте також:
Сенцов передав Зеленському банку та раритет з російської тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна