У міськраді Дніпра проводять обшуки через підозру у розкраданні бюджетних коштів

 

У п’ятницю, 13 вересня, у Дніпровській міській раді правоохоронці проводять масштабні обшуки.

Про це повідомляє місцеве видання “Дніпроград” із посиланням на власні джерела.

Обшуки проводять в рамках розслідування щодо розкрадання бюджетних коштів, зокрема й на капітальному ремонті Центрального мосту. Заступникові міського голови Філатова Михайлові Лисенку правоохоронці повідомили про підозру.

Сьогоднішні обшуки – наймасштабніші за часи правління команди Бориса Філатова.

“Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен — відповість за законом. А якщо це політичне замовлення нечистоплотних олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро. Працюємо”, — написав Філатов на своїй сторінці у Facebook.

Прокуратура Дінпропетровської області підтвердила, шо слідчі дії пов’язані з кримінальним провадженням, відкритим через ймовірні порушення під час капітального ремонту Центрального мосту.

Зазначається, що кільком посадовцям міськради готуються вручити повідомлення про підозру. Зокрема, заступнику міського голови Дніпра Михайлу Лисенку, який курував питання реконструкції мосту.

Варто уточнити, що капремонт мосту, збудованого в 1966 році тривав майже три роки, за цей час змінився підрядник робіт. Суми кошторису, який називали в мерії, також змінювались, зокрема, називалась цифра в 400 млн грн. Проте, за даними громадських активістів, які вивчали документацію, ремонт переправи обійшовся місту в понад 700 млн грн.

12 серпня прокуратура області заявила, що перевіряє ймовірне привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонту мосту в Дніпрі. У мерії цю заяву тоді не коментували.

Читайте також:
У Дніпрі комунальники прибрали прапори із могил загиблих воїнів

Нічний мер Філатов – про те, як він став іншою людиною, високооплачуваних кретинів і сни В’ятровича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна