Окупанти в Криму глушать українські радіостанції

 

Мінімум в десяти населених пунктах північного Криму український радіосигнал повністю заблокований. Ще в 9 населених пунктах сигнал заблокований частково.

Про це повідомляє “Кримська правозахисна група”.

У населених пунктах Ішунь, Воїнка, Завіт-Ленінський, Червоноармійське чутно тільки по одній українській радіостанції. У Вишнівці, Новоолександрівці, Істочному і Зеленої Ниві — по дві станції, а в Передмістному — шість українських радіостанцій.

Біля КПВВ “Чонгар” на окупованій території Криму можна почути п’ять українських станцій. Біля КПВВ “Чаплинка” на окупованій території чути сигнал лише чотирьох.

При цьому російське радіо “Супутник” лунає замість “Українського радіо”. На трьох частотах мовить радіо “Море”: замість “Радіо НВ” і “Перець FM”, а також на частоті 90,8 МГц. На частоті радіо “Промінь” мовлять російські “Вести ФМ”. Хвилю “Херсон FM” заглушає російське радіо “Ватан Седаси”.

У десяти населених пунктах (Мартинівка, Солоне озеро, Єрмаково, Придорожнє, Зарічне, Джанкой, Овочеве, Лобанове, Красноперекопськ, Армянськ) на українських радіочастотах чутні тільки російські FM-станції.

Читайте також:
США дають близько $1 млн на телерадіомовне обладнання для Криму й Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна