“Укрпошта” випустила конверти з героїчним танкістом 93 омбр Лавренком, загиблим у бою під Пісками

 

В усіх відділеннях “Укрпошти” можна придбати конверт із зображенням командира танкової роти 93-ї окремої механізованої бригади, Героя України капітана Олександра Лавренка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 12 вересня, інформує пресслужба підрозділу.

Лавренко загинув 21 липня 2014 року у бою з терористами.

“Під час зіткнення екіпаж під командуванням Лавренка знищив кулеметні розрахунки, два автобуси терористів, а потім мінометні обслуги терористів. Маневруючи, аби ухилитися від вогню противника, танк потрапив на фугас, й два члени екіпажа загинуло”, – інформують пресофіцери.

Важкопоранений Лавренко тоді не здався ворогу та не допустив захоплення танка, підірвавши себе.

У бригаді кажуть: завдяки діям екіпажу вдалося попередити контратаку підрозділу терористів “Кальміус”, а підрозділи групи 93-ї бригади закріпилися на відвойованій території.

Капітан Олександр Лавренко був командиром танкової роти танкового батальйону 93-ї окремої механізованої бригади оперативного командування “Схід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

З 8 по 21 липня 2014 року перебував у зоні проведення антитерористичної операції. 21 липня 2014 року увірвавшись у селище Піски (передмістя Донецька), екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, прямим пострілом вразив один з танків противника. Наступними влучними пострілами були знищені кулеметні розрахунки та два автобуси терористів. Захопивши блокпост противника, екіпаж танку вогнем танкової гармати та кулемета прикривав дії механізованого підрозділу, який розпочав евакуацію поранених військовослужбовців ЗСУ.

Отримавши інформацію про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко одним із перших, вийшов на імовірний рубіж їх висування. Ухиляючись від вразливого вогню противника, бойова машина потрапила на потужний фугас. Будучи важкопораненим, капітан Лавренко не здався ворогу та не допустив захоплення ним бойової машини, він підірвався в танку разом з екіпажем.

Завдяки рішучим та сміливим діям екіпажу танку на чолі з Олександром Лавренком, вдалося не допустити контратаки елітного підрозділу “Кальміус” так званої Донецької народної республіки, на щойно зайняті позиції механізованими підрозділами 2-ї батальйонної тактичної групи 93-ї окремої механізованої бригади.

Як інформувала “Новинарня“, 11 вересня 2016 року, коли в Україні відзначають День танкіста, президент Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” капітану Олександру Лавренку – посмертно.
На День захисника України, 14 жовтня 2016 року, президент Порошенко вручив “Золоту зірку” Героя України вдові танкіста Світлані.

Читайте також:
Танкіст Олександр Лавренко: історія Героя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна