Екскерівник Львівського бронетанкового заводу Тимків приховав статки на 4,6 млн грн

 

У четвер, 12 вересня, НАБУ оголосило підозру колишньому керівнику Львівського бронетанкового заводу через декларування недостовірної інформацію протягом 2016-2018 років.

У повідомленні не вказано прізвища екскерівника, але відомо, що протягом цього часу Львівський бронетанковий завод очолював Роман Тимків, передає Zaxid.net.

Слідство встановило, що колишній посадовець у електронних деклараціях за 2016-2018 роки не зазначив інформацію про статки на суму близько 4,6 млн грн.

Серед незадекларованого майна, зокрема, квартира у Відні та компанію, зареєстровану в Белізі, кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній директор Львівського бронетанкового заводу.

Екскерівникові Львівського бронетанкового оголосили про підозру згідно ст.366-1 ККУ.

Відтак Роману Тимківу загрожує штраф від 42,5 тис. грн до 51 тис. грн, громадські роботи, чи позбавлення волі до двох років.

Нагадаємо, що Романа Тимківа звільнили з посади керівника Львівського бронетанкового заводу у 2018 році.

Тимківа, його заступника, а також трьох посадовців Центрального бронетанкового управління ЗСУ підозрюють у розкраданні 28,5 млн грн шляхом підміни нових двигунів В-46-6 до танків Т-72 на старі.

Згідно з даними бізнес-пошукової системи YouControl, Роман Тимків є засновником, власником чи керівником низки компаній, зокрема: ТзОВ “ВП Калуський бровар”, ПП “Інвертін”, ТзОВ “Прикарпатська кераміка”, ТзОВ “Мережа супермаркетів “Плюс бонус”, ТзОВ “Нікром Груп ЛТД”, ТОВ “Водне плесо”, ПАТ “Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901”.

Читайте також:
Заступника директора Львівського бронетанкового оштрафували за корупцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна