Прем’єр Ізраїлю заявив, що хоче анексувати Йорданську долину

 

Ізраїль має намір анексувати частину територій окупованого Західного берега, якщо на виборах через тиждень переможе нинішній прем’єр Біньямін Нетаньяго. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 вересня, пише “Радіо Свобода”.

Голова уряду Ізраїлю заявив, що встановить суверенітет країни над долиною річки Йордан і північною частиною Мертвого моря.

Таке рішення буде схвально сприйняте правими партіями, з якими Нетаньягу доведеться співпрацювати при створенні коаліційного уряду. Вибори в Ізраїлі заплановані на 17 вересня.

Ізраїль встановив контроль над Західним берегом Йордану разом зі Східним Єрусалимом, Газою і Голанськими висотами в ході Шестиденної війни в червні 1967 року. Анексія Східного Єрусалиму була оформлена юридично в 1980 році. Через рік формально була проведена і анексія Ізраїлем Голанських висот.

Президент Дональд Трамп визнав ізраїльськими і Східний Єрусалим, і Голанські висоти, відмовившись від колишньої зовнішньополітичної лінії США на Близькому Сході.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп хоче купити у Данії Гренландію.

Читайте також:
Ізраїльські військові випадково обстріляли цивільний літак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна