Слідчий поліції отримав сім років тюрми за хабар

 

Колишнього слідчого Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області засудили до семи років позбавлення волі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 вересня, пише “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 2 вересня.

У 2017 році в провадженні поліції була справа стосовно працівників ТОВ “Союзенергомаш” за ознаками привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Слідчий прибув на підприємство і начебто заявив начальнику служби економічної безпеки “Союзенергомашу”, що йому треба передати 15 тис. доларів за непритягнення до відповідальності і закриття справи. Представник фірми відповів, що таких грошей не має. На наступній зустрічі слідчий, за матеріалами справи, зменшив суму до 10 тис. доларів, на що представник підприємства вимушено погодився. 23 серпня 2017 слідчий отримав гроші в салоні автомобіля.

В суді обвинувачений вину не визнав. Переконував, що про гроші вони ні разу не говорили, а спілкувалися про документи. Того дня слідчий поїхав на зустріч в машині знайомого, який погодився його підвезти. Слідчий сидів на передньому пасажирському сидінні, його знайомий – на місці водія, а представник фірми – на задньому сидінні. Вони під’їхали до лісу і водій вийшов нібито в туалет. Пізніше до автомобіля наблизилися співробітники СБУ і прокуратури, повитягували їх з машини і під водійським сидінням знайшли 10 тис. доларів.

Попри невизнанння обвинуваченим своєї вини, суд вважає, що вона повністю підтверджується доказами. Так, у матеріалах справи є відеозапис зустрічі, на якій відбулася передача коштів. Зафіксовано, як слідчий сказав, що не треба хвилюватися, бо все погоджено на рівні обласного управління та обласної прокуратури і податкова поліція більше не буде чіплятися. Представник фірми запитав, куди покласти гроші, а слідчий відповів: “ось туди” та показав під сидіння водія. Після цього пролунав сигнал автомобіля та водій повернувся і сів за кермо.

Суд призначив сім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також особа з позбавлена права обіймати посади в правоохоронних органах чи займатися правоохоронною діяльністю строком на три роки.

Чоловік провів під вартою 3,5 місяці і це строк йому врахують як один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Як інформувала “Новинарня“, у липні 2019-го двоє слідчих поліції на Запоріжжі впіймалися на хабарі $10 тис.

Читайте також:
В Ірпені на хабарі затримали слідчого поліції. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна