Двоє слідчих поліції на Запоріжжі впіймалися на хабарі $10 тис.

 

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі двох слідчих одного з міських відділів Національної поліції Запорізької області.

Оперативники Управління СБУ у Харківській області встановили, що посадовці вимагали від представниці комерційної структури Харкова 10 тисяч американських доларів повідомляє пресцентр Служби безпеки.

За вказану суму поліцейські обіцяли закрити кримінальне провадження за нібито заволодіння майном комерсантів із Запорізької області.

Зловмисники залучили колишнього працівника Харківського підрозділу поліції як посередника. Співробітники СБУ задокументували одержання посадовцями першої частини хабара в розмірі 75 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали двох слідчих згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у передмісті Харкова після отримання 150 тисяч гривень – чергової суми неправомірної вигоди.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили гроші та інші речові докази, які підтверджують незаконні дії.

Наразі затриманим поліцейським повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція з викриття та затримання зловмисників проводилась спільно з ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Читайте також:
На Запоріжжі офіцера військкомату спіймали на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна