У США дві сестри-військові отримали звання генералів

 

У США дві сестри отримали звання генералів уперше в історії американських Сухопутних військ.

Про це повідомляє USA Today.

“Генерал-майор Марія Барретт і її молодша сестра генерал-бригадир Паула Лоді досягли успіхів у своїх галузях. Але разом вони стали першими сестрами, що, як стверджується, досягли генеральського звання за 244-річну історію сухопутних військ (США — “Н”)”, — йдеться в повідомленні.

53-річна Марія Барретт очолює Управління мережевих технологій Сухопутних військ США, а її молодша на два роки сестра служить медиком.

“Генерал-майор Марія Барретт і бригадний генерал Паула Лоді представляють найкраще, що може запропонувати Америка”, — підкреслив виконувач обов’язків міністра оборони США Райан Маккарті.

Як зазначає видання, на сьогодні жінки становлять понад 16% від загальної чисельності збройних сил США. Серед 417 американських генералів і адміралів, 69 — жінки.

Читайте також:
Харківський Кадетський корпус уперше зарахував на навчання дівчат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна