Харківський Кадетський корпус уперше зарахував на навчання дівчат

 

Уперше в історії Харківської державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” навчання у закладі розпочали 35 дівчат.

“Під час цьогорічної вступної кампанії успішно відібрано 35 дівчат у 9-10 класи. До цього часу там вчилися лише юнаки”, — розповів заступник начальника кадетського корпусу з методичної роботи полковник Олексій Магілін, передає “Укрінформ”.

За його словами, дівчата досить швидко адаптувалися до нового ритму життя, бо “близько 90 відсотків із них — із сімей військовослужбовців чи правоохоронців, тому морально до армійських труднощів підготовлені”.

Після закінчення кадетського корпусу майже усі дівчата планують продовжувати навчання у вищих військово-навчальних закладах, додав Магілін.

Також він повідомив, що цього навчального року до підрозділів 7-11 класів “Кадетського корпусу” зараховано рекордну кількість новачків — понад 250.

“Навесні до гімназії прибуло близько півтори тисячі школярів, які бажали носити погони кадетів. Ми перевірили їхні атестати, переглянули медкнижки та прийняли заліки з фізичної підготовки. Конкурс був чималий. Наприклад, за право навчатися у роті 10 класу за одну посаду кадета позмагалися 10 осіб”, — додав Магілін.

За його словами, цьогорічні новачки є мешканцями 19 областей України: “При цьому близько 20 хлопців приїхали до Харкова із тимчасово окупованих територій на Донбасі, бо не бачать там перспективи для себе”.

За словами начальника кадетського корпусу генерал-майора Олексія Середи, у навчальному закладі впроваджуються інноваційні підходи та креативні методи виховання, активно використовується матеріальна база Військового інституту танкових військ НТУ “ХПІ” тощо.

Як інформувала “Новинарня“, майже чверть від загальної чисельності особового складу ЗС України складають жінки.

Читайте також:
Бойовий офіцер Юлія Микитенко – командир першого взводу дівчат у ліцеї Богуна

У Парижі Зеленський назвав українських жінок “брендом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна