Підрозділ РПЦ отримав дозвіл на виробництво та постачання алкоголю. Не кагору

 

Компанія “Мезыбь“, акції якої належать Російській православній церкві і підприємству “Софрино”, що випускає церковні вироби, отримала ліцензію на випуск і поставку спирту та алкогольної продукції.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, інформує російська служба “Радіо Свобода”.

Водночас, як зазначається, ця ліцензія перебачає випуск, зокрема, звичайного та ігристого вина, а ліцензії на випуск лікерного вина їм не видали, тож про виробництво церковного кагору не йдеться.

Речник патріарха Кирила Олександр Волков не зміг відповісти на запитання, що саме буде випускати структура РПЦ, назвавши це “закритим комерційним проектом”.

“Можливо, це буде екслюзивне вино, як папські вина у католиків”, – припустив він.

Компанія “Мезыбь”була зареєстрована в 2015 році в Геленджику на півдні Росії. Їй належить 70 гектарів сільськогосподарських земель. У тому ж районі розташований Синодальний духовно-адміністративний і культурний центр Російської православної церкви.

Як інформувала “Новинарня“, у резиденції патріарха РПЦ п’яний ігумен ледве не зарізав ченця.

Читайте також:
У Холодному Яру монастир РПЦ ллє нечистоти під меморіал загиблим героям 93-ї бригади. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна