Новий серіал “Новинарні” – “Молоді офіцери армії, що воює”

 

У “Новинарні” стартує проєкт “Молоді офіцери армії, що воює” про яскравих юних офіцерів Збройних сил України, які очолили свої підрозділи в останні два-три роки.

Їх уже сотні: молодші лейтенанти, лейтенанти. На початку російської агресії, у 2014-му, багато хто з цих хлопців і дівчат ще ходив до школи чи ліцею. У військових академіях вони навчалися вже за новими методиками і натовськими стандартами, чітко ідентифікуючи Росію як ворога. І тепер, у 22, 23, 24 роки вони командують взводами й ротами. Почергово в тилу й важких умовах передової на Донбасі.

Ці умови тяжкі не лише через бліндажний побут, а насамперед психологічно. Адже часто солдати старші за офіцерів-випускників удвічі, а той більше. Тоді як адаптуватися до складних колективів, польових обставин, бойових дій лейтенантам-юнакам потрібно дуже швидко. І при цьому – бути командирами, авторитетами на війні, що триває. В умовах, коли щогодини потрібно ухвалювати визначальні рішення, нести відповідальність за людські життя, за великі колективи.

Правдою життя є значний кадровий голод та велика кількість вакансій у штаті бойових частин. За таких обставин роль “свіжої крові” ЗСУ значно зростає.

Не буде перебільшенням сказати, що молоді офіцери, які йдуть із вишів на фронт, – головна надія модерної Української армії.

Вони – майбутні комбати, комбриги, генерали 2020-х. Років, коли Україна вже має будувати армію й воювати за стандартами НАТО.

Умови їхнього становлення у військах суттєво різняться від досвіду нинішнього вищого командування. Тож ці хлопці й дівчата неодмінно мають стати головним надбанням ЗС України.

Серед них, попри юний вік, уже зараз багато яскравих постатей зі своїми історіями випробувань, здобутків і перемог, із ратними подвигами, нагородами та заохоченнями. Водночас ці молоді офіцери – зовсім не медійні персони, майже не знайомі широкому загалу. А познайомившись, розумієш, як це круто, коли 21-річний командир приносить у бойовий підрозділ нові знання з академії, долає недовіру, викорінює алкоголізм, інші нехороші нахили та порушення дисципліни серед підлеглих.

Слід робити таких хлопців відомими, виводити їхні історії у ЗМІ, поширювати їхні портрети в соцмережах. Адже вони — нова командирська якість наших Збройних сил.

Тож стежте за серіалом “Молоді офіцери армії, що воює” – це спільний проєкт “Новинарні” й Міністерства інформаційної політики.

Читайте також:
Нова кров ЗСУ. Як 22-річний лейтенант Столяр змінює взвод, яким командує півроку

Проєкт “Новинарні” “Нові генерали Українського війська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна