У Турині створили мурал на честь убитого ватажка “ДНР” Захарченка

доповнено

В італійському місті Турин у парку з’явився мурал із портретом ліквідованого ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка.

Про це повідомляє видання Il Giornale.

“Це зображення стало ініціативою трьох молодих італійських художників, які брали участь у проектах нашого представництва. Робота з’явилася в нашому парку “Дора”, який влада відвела як раз для таких вільних зображень, тому навряд це зображення незабаром зітруть”, — йдеться у повідомленні.

Мурал розташований в туринському парку вуличного мистецтва. Його авторами є представники колективу “Donbassart”.

“Захарченка хлопці бачать як взірець героя, що пожертвував своїм життям, аби захистити суверенітет та ідентичність свого народу, тоді як рішення для Італії ухвалюють у Брюсселі чи Вашингтоні”, — сказав Мауріціо Марроне, керівник так званого італійського представництва “ДНР”.

“Неймовірно! В Турині створили мурал з головою терористичної організації “ДНР” Захарченком! Складно повірити! Не здивуюся, якщо в майбутньому вони так захочуть вшанувати Гітлера чи Осаму бен Ладена!”, — написав голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький і закликав спільноту й українських дипломатів відповідно зреагувати на цю подію.

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. Унаслідок підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко. 

За даними ЗМІ, кафе “Сепар” належало самому Захарченку чи начальникові його охорони та добре охоронялося.

Читайте також:
Італійські депутати вимагають від уряду відреагувати на відкриття в Турині “представництва ДНР”
Російський підрозділ Euronews назвав “важливою втратою” загибель екс-ватажка “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна